Mersin Şehir Tiyatrosu’nun yeni durağı Tarsus
Mersin Şehir Tiyatrosu’ndan Çocuklar İçin Özel Oyun: “Ben Mimar Sinan”
Mersin (İGFA) – Mersin Şehir Tiyatrosu ekibi, Binlerce öğrenciye ulaşan ‘Ben Mimar Sinan’ oyununu 30. kez sahneleyerek, çocukların Mimar Sinan’ı tanımalarını ve örnek almalarını amaçlıyor.
“ÇOCUKLARIN MİMAR SİNAN’I ÖRNEK OLMASINI SAĞLAMAK AMACIYLA BURADAYIZ”
Mimar Sinan’ın 3 büyük eserinin konu alındığı oyunda Mimar Sinan’ı canlandıran tiyatro oyuncusu Mahir Okdemir, “Mimar Sinan’ın tarihsel bir kişilik olarak çocuklara örnek olmasını sağlamak amacıyla buradayız” diyor. 30 kez sahnelenen oyunun büyük ilgi gördüğünü belirten Okdemir, çocukların oyunu ve Mimar Sinan’ı ilgi ile takip ettiklerini, öğretmenlerden alınan olumlu geri dönüşlerle teşekkür aldıklarını ifade ediyor. Okdemir, “Ekip olarak büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Yalnızca sahnede ben olabilirim, ancak arkadaşlarımın desteği olmadan bu oyunu sahneleyemezdik” diye belirtiyor.
“TÜRKÇE KONUŞULAN HER YERDE SEYİRCİYE ULAŞMALI”
Oyunun Türkiye genelinde sahnelenmesini arzulayan Okdemir, “Sadece Mersin’de değil, tüm Türkiye’deki çocukların Mimar Sinan’ı tanımalarını ve ondan ilham almalarını istiyorum. Türkçe konuşan herkesin izleyebileceği şekilde yaygınlaşmasını istiyorum” diyerek ifade ediyor. Oyunun uluslararası izleyici kitlesine ulaşmasının önemine vurgu yapıyor.
Okdemir, Mimar Sinan’ı canlandırmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirterek, Mimar Sinan’ın eserlerini ve ruhunu çocuklara yaşatarak, onlarla buluşturmayı hedeflediklerini söylüyor. 98 yıllık bir yaşamı sadece 45 dakikada canlandırmak zor olsa da, Mimar Sinan’ın eserlerinin hala ayakta durduğunu ve ilham vermeye devam ettiğini vurguluyor.
“ÇOCUKLAR MİMAR SİNAN’I FEYZ ALSIN”
Çocuklara tavsiyelerde bulunan Okdemir, Mimar Sinan’ı sadece tarihsel bir figür olarak değil, yaptıklarının izlerini bugünlere kadar taşıyan bir lider olarak görmelerini ve eserlerinden ilham almalarını öneriyor. Deprem sonrasında eserlerinin hala ayakta olduğunu vurgulayan Okdemir, çocuklara, kendi meslek hayatlarında Mimar Sinan gibi kalıcı ve değerli eserler bırakabileceklerini hatırlatıyor.